Software testen met passie én lef

Oelan helpt organisaties in uiteenlopende branches met geautomatiseerd software testen. Dat doen we met passie én lef. Want je vak beheersen kan alleen als je er gepassioneerd over bent en het lef hebt om steeds weer het avontuur aan te gaan door te onderzoeken én over grenzen heen te stappen. Zo bieden onze test engineers al ruim 15 jaar de best passende oplossingen met tevreden klanten als resultaat.

geautomatiseerd software testen

Requirements voorop

Testen is een cruciaal onderdeel van het maken van nieuwe of het onderhouden van bestaande software. Daarom besteden we vanaf het allereerste moment aandacht aan de eisen en wensen die u aan uw software stelt en bepalen we op basis hiervan samen de beste passende testoplossing. Zo bent u er altijd zeker van dat uw software matcht met de requirements.

Focus op gehele testproces

Oelan legt de focus op uw gehele testproces en niet op specifieke tooling, want iedere situatie is anders en vereist daarom een eigen aanpak. Op basis van onze ruime ervaring weten we precies welke tools in welke situatie het beste ingezet kunnen worden. Het is dus uiteindelijk de gekozen aanpak die leidt tot de keuze voor een specifieke tool of een combinatie van tools.

De gereedschapskist van onze consultants is gevuld met diverse testtools, waaronder SmartBear SoapUI, Selenium Webdriver en IDE, Parasoft SOAtest, LoadTest en Virtualize, Tricentis Tosca, Apache JMeter, Jenkins, Cucumber en Fitnesse, TestOptimal.

Onze dienstverlening

Onze test engineers hebben veel ervaring met het opzetten, uitvoeren en onderhouden van geautomatiseerde (functionele) testen, systeemtesten, regressietesten, productie acceptatietesten en performance testen. Deze ervaring hebben wij vertaald in een aantal specifieke diensten:

  • Quickscan. Weet u niet of en hoe u testautomatisering in kunt zetten? Of zit u even vast met uw testproces? Wij voeren snel en adequaat een scan uit die een constructieve frisse blik op uw huidige testproces levert;
  • Toolselectie. Hulp bij de selectie van specifieke tools om uw testproces(sen) en software testen te automatiseren;

  • Proof of Concept. Wilt u software testen binnen uw organisatie graag naar een hoger plan brengen door het te automatiseren, maar bent u nog niet helemaal overtuigd? Of heeft u een specifieke tool in gedachten die u eerst graag in actie wilt zien?
  • Performance testen. Is de performance van uw systeem bepalend voor het succes van uw organisatie en wilt u dit niet aan het toeval overlaten? Met performance geven wij u inzicht in de snelheid en stabiliteit van uw systemen en welke risico’s u loopt.

Test Engineering

Heeft u hulp nodig bij het geautomatiseerd software testen? Dan bent u bij Oelan aan het juiste adres! Onze ervaren Test Engineers werken graag aan geautomatiseerde testoplossingen. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies, bereiden testen voor, voeren deze uit en doen het onderhoud en beheer op de testset(s), testscripts en tools. Ook het oplossen en beheren van issues, rapporteren, etc. valt onder deze werkzaamheden.

Vanzelfsprekend zijn al onze Test Engineers TMap en/of ISTQB gecertificeerd, zijn ze gewend om Agile samen te werken en staan ze hun mannetje bij technische vraagstukken waar programmeertalen zoals Java om de hoek komen kijken.

De gereedschapskist van onze Test Engineers is gevuld met verschillende testtools, waaronder SmartBear SoapUI, Selenium Webdriver en IDE, Parasoft SOAtest, LoadTest en Virtualize, Apache JMeter, Jenkins, Cucumber, Fitnesse en TestOptimal.

Naast testuitvoering verzorgen wij ook testmanagement en -coördinatie.

Quickscan

Resultaat

Inzicht in de huidige stand van zaken van uw testproces en aanbevelingen om verder te optimaliseren.

Duur

5 tot 15 werkdagen

Als u zich afvraagt waar u staat met uw testproces en benieuwd bent in hoeverre er ruimte is voor verbetering dan helpen wij u graag.

Aan de hand van een aantal interviews en beschikbare documentatie licht een van onze ervaren consultants het testproces binnen uw organisatie door en geeft u daarmee inzicht in de huidige stand van zaken en aanbevelingen om verder te optimaliseren.

Ter afsluiting ontvangt u een rapport dat we met u doornemen. U krijgt hiermee een professioneel advies in handen dat u kunt gebruiken als input voor een roadmap waarmee u het (geautomatiseerde) testproces binnen uw organisatie kunt optimaliseren.

Inrichten of verbeteren van uw testproces

Bent u voornemens om uw huidige testproces te automatiseren of uw (geautomatiseerde) testproces te verbeteren, maar weet u niet goed waar te starten? Dan helpen wij u graag!

Een van onze Senior Test Consultants doet op basis van een quickscan een voorstel om uw testproces te automatiseren of uw bestaande (geautomatiseerde) testproces te verbeteren. Hij put hierbij uit zijn ervaring met testmethodes, -technieken en -tools die hij heeft toegepast bij andere opdrachtgevers om zo te komen tot de best passende oplossing voor uw organisatie.

De consultant gaat vervolgens aan de slag. Vanzelfsprekend wordt er voor gezorgd dat uw (geautomatiseerde) testproces naadloos aansluit op uw Agile software ontwikkelmethode, of het nu DevOps, Continuous Integration, Scrum of Kanban is. Hij begeleidt de huidige testorganisatie door on the job te coachen.

Vanzelfsprekend draagt de consultant het volledige testproces over aan uw testorganisatie en verricht na oplevering de nodige nazorg.

Toolselectie

Resultaat

Onderbouwde toolselectie voor het inrichten van uw geautomatiseerde testproces.

Indien u heeft besloten om testautomatisering in te voeren komt het volgende traject; het kiezen van de tool(s) om uw testproces in te richten. Er zijn ontzettend veel producten op de markt met allemaal hun eigen specifieke kenmerken. Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet.

Onze consultants weten op basis van hun ervaring precies waar ze op moeten letten en kunnen voor iedere situatie bijpassende tools selecteren. Op basis van uw wensen en eisen maken we een overzicht met functionaliteiten en kosten van geschikte tools. Zo kunt u een gefundeerd besluit nemen over de in te zetten tools voor uw testautomatisering.

Proof of Concept

Resultaat

Meer inzicht in testautomatisering en/of een specifieke tool.

Bent u nog niet overtuigd van wat testautomatisering voor uw organisatie kan betekenen of wilt u graag een bepaalde tool in actie zien binnen (een deel van) uw testproces? Dan richten wij graag een Proof of Concept voor u in.

Op basis van een intake bepalen we gezamenlijk welk onderdeel van uw testproces in aanmerking komt voor de Proof of Concept en automatiseren dit vervolgens. Zo kunt u zelf ervaren wat testautomatisering (met een specifieke tool) voor uw testproces kan betekenen.

Kwalificatie- en validatieservice berichtenverkeer

Resultaat

Volledige geautomatiseerde kwalificatie- en validatieservice voor het berichtenverkeer binnen uw informatieketen.

Een volledig geautomatiseerde service waarmee partijen binnen informatieketens op eenvoudige wijze complexe branchespecifieke berichten kunnen kwalificeren én valideren aan de hand van geldende standaarden.

Binnen veel informatieketens is er sprake van complex berichtenverkeer. De berichten die tussen partijen worden verstuurd dienen te voldoen aan afspraken die binnen de betreffende keten zijn gemaakt: standaarden. Voordat een partij aan kan sluiten op een informatieketen dient deze aan te tonen te voldoen aan deze standaarden. Door geautomatiseerde gegevensvalidatie worden fouten in het berichtenverkeer in een vroeg stadium geconstateerd.

Oelan heeft veel ervaring met het inrichten, operationeel brengen en beheren van volledig geautomatiseerde kwalificatie- én validatieservices voor ketenspecifiek berichtenverkeer. Zo zijn partijen er altijd zeker van dat berichten voldoen aan de gewenste standaard. Dit voorkomt gegevensvervuiling, bespaard kosten en geeft meer zekerheid met betrekking tot de kwaliteit binnen uw keten.

Uitbesteden geautomatiseerd testen

Het goed testen van software is een specialistische aangelegenheid. Uw organisatie dient onder andere ervaring te hebben met testmethodes, -technieken en -tools en het duurzaam inrichten van het testproces. Een forse hoeveelheid werk dat u ook kunt uitbesteden. Oelan kan u ontzorgen op het gebied van softwaretesten zodat u altijd verzekerd bent van goed geteste software.

Onze Test Engineers richten uw gehele testproces van A tot Z in en werken daarbij met technieken en tools die het beste bij uw situatie passen. Er wordt een onderhoudbare teststraat en testset opgeleverd waarmee u te allen tijde snel inzicht heeft in de kwaliteit (zowel functioneel als niet-functioneel) van uw software.