Training Testen van API’s

Deze tweedaagse training helpt je op weg in de wereld van het (geautomatiseerd) testen van API’s.

Met de opkomst van gedistribueerde systemen, mobiele applicaties en het Internet of Things spelen API’s een steeds belangrijker rol in software development. Daarmee wordt het ook steeds belangrijker om API’s efficiënt en gestructureerd te kunnen testen.

Doel en inhoud van de training

We gaan in op wat API’s nu precies zijn, en op de rol die ze spelen in IT-toepassingen. We kijken naar de plaats die het testen van API’s heeft in het totale ontwikkel- en testproces, en wat de voor- en de nadelen van het uitvoeren van tests op API-niveau zijn.

Vervolgens gaan we aan de slag met het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde tests voor API’s. Hierbij maken we gebruik van diverse tools.

Aan het einde van de training heb je een goed beeld van de rol die API’s spelen in moderne softwaretoepassingen, weet je hoe en waarom je API’s zou moeten testen en heb je praktijkvoorbeelden voor verschillende tools, waar je direct gebruik van kunt maken in je dagelijkse werkzaamheden.

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Wat is een API?
  • Welke rol spelen API’s in moderne IT-toepassingen?
  • Waarom en hoe moet je API’s testen?
  • Introductie van de tools Parasoft SOAtest, SmartBear SoapUI en REST Assured waarbij we kijken naar de voor- en nadelen van iedere tool, features en tips. Tevens voeren we met iedere tool een test uit en kijken we naar de integratie van tests in deze tools in het ontwikkel-, test- en deploymentproces (CI/CD);
  • API’s en testomgevingen.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Deze training is specifiek bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het (geautomatiseerd) testen van API’s en hierover basiskennis wil opdoen.

Voor het kunnen volgen van deze training is basiskennis van ontwikkel- en testprocessen en van de principes van testautomatisering nuttig.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en demoprojecten licht onze docent de theorie toe. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt.

De training is interactief van opzet met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk.

Deelnemers dienen een eigen laptop mee te brengen.

Certificaat van deelname

Deelnemers ontvangen na afloop van deze training een certificaat van deelname. Een examen is geen onderdeel van deze training.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 1.075,- excl. BTW. Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kunt u contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 020 330 29 62 of per email via trainingen@oelan.nl

✓ Early Bird korting. Schrijf je uiterlijk 8 weken voor aanvangsdatum in en ontvang 10% korting!

✓ Trainer met veel praktijkervaring in het testvak

Schrijf je nu in: