Image

Het is weer komkommertijd. Half Nederland verblijft in betere oorden en op kantoor kun je een kanon afschieten. De zomer is voor mij altijd een goede tijd om de balans op te maken: afstand nemen, terugkijken en vooruitkijken. Dat geeft ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën.

Lees meer

Image

Het hoeft geen betoog dat samenwerken binnen een team een belangrijke voorwaarde is om gestelde doelen te bereiken. Een kind kan de was doen zou je denken, maar de praktijk is toch altijd weerbarstiger. Het kan altijd beter en onlangs liep ik tegen een interessante manier van samenwerken aan die ik graag met de wereld deel.

Lees meer

Image

Over minder dan een jaar wordt de GDPR effectief in de Europese Unie en daarbuiten. Het verwerken van persoonsgegevens van EU-burgers wordt vanaf dat moment aan nieuwere, strengere regels gebonden. Niet alleen organisaties moeten zich hierop voorbereiden, maar ook de EU-lidstaten zelf. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot.

Lees meer

Image

In mijn werk als consultant kom ik bij veel organisaties over de vloer die moeite hebben met de implementatie van testautomatisering. Ze willen óf starten met testautomatisering, maar weten niet zo goed hoe ze dat dan moeten aanpakken, óf ze lopen vast in hun huidige werkwijze, omdat ze het gevoel hebben dat er meer uit hun geautomatiseerde tests te halen moet zijn.

Lees meer

Image

Veel organisaties hebben inmiddels wel in de gaten dat de nieuwe Europese privacywetgeving een behoorlijke impact zal hebben op hun bedrijfsvoering. Er is dus actie geboden en snel ook. Maar hoe pak je privacy aan? Wat heb je hiervoor nodig en wat gaat het betekenen? Veel managers tasten nog in het duister.

Lees meer

Image

Ik was onlangs in gesprek bij een bedrijf dat ernaar streeft om het zo slecht als mogelijk te doen. Wat compliance betreft althans. Dat is niet zo verbazingwekkend, gezien de almaar toenemende regeldruk van de afgelopen jaren. En daar komt de aangescherpte privacywetgeving nog bovenop.

Lees meer

Image

Afgelopen week keek ik weer eens naar een aflevering van ‘Oorlog in de keuken’, waarin chefkok Gordon Ramsay restaurants helpt die op omvallen staan. Ongetwijfeld wordt in deze serie veel in scene gezet, want de emoties lopen vaak onrealistisch en vermakelijk hoog op. Emo-tv van de bovenste plank, maar toch zie ik een herkenbare parallel met de wijze waarop organisaties hun producten en diensten aanbieden.

Lees meer

Image

Vandaag - 28 januari - is het Data Privacy Day. Deze internationale dag heeft tot doel om mensen bewust te maken van het feit dat online bescherming van persoonsgegevens voor iedereen van groot belang is. Met regelmaat berichten de media over mensen die gedupeerd zijn doordat hun persoonsgegevens in verkeerde handen zijn gevallen.

Lees meer

Image

We zijn aan het aftellen. Over minder dan anderhalf jaar wordt de nieuwe Europese privacyverordening (AVG) van toepassing. Dan kunnen organisaties door iedereen worden aangesproken op de naleving van de privacywetgeving. Toch lijken de meeste organisaties niet echt haast te maken met het nemen van de benodigde maatregelen.

Lees meer

Image

In mijn rol als Test Consultant merk ik dat het inzetten van testautomatisering om diverse redenen nog steeds enorm onderschat wordt. Deze blogpost biedt houvast bij de overwegingen die je moet maken voordat je überhaupt met testautomatisering aan de slag gaat.

Lees meer

Image

Het is woensdagochtend 9 november. Een historische dag. Donald Trump houdt zijn overwinningsspeech terwijl ik slalom langs de files op de Brusselse ring om nog op tijd te zijn voor het IAPP Europe Data Protection Congress 2016.

Lees meer

Image

Afgelopen weekend had ik tijd ingepland om wat klusjes in huis te doen die zich hadden opgestapeld. Bovenaan mijn lijstje stond het ophangen van een spiegel in de hal die daar al ruim een half jaar op de grond stond.

Lees meer